"Za 250 evrov zatožite zakrito žensko"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Belgijska skrajno desna stranka Vlaams Belang po protestu tamkajšnjih muslimanov po aretaciji neka ženske, ki ni želela sleči nikaba, ponuja 250 evrov vsakomur, ki bo policiji prijavil žensko, ki nosi to tradicionalno muslimansko oblačilo.
Oglej si celoten članek

Predstavnik stranke Filip Dewinter je za Reuters dejal, da so protesti jeznih muslimanov prestrašili policiste pri kaznovanju žensk, ki ne upoštevajo prepovedi nošenja burk in nikabov, ter da želijo s pozivom doseči, da bodo oblasti pri kaznovanju tovrstnega prekrška dejavnejše.

Prejšnji teden so se namreč protestniki znesli nad policijsko postajo v Bruslju, ker je policija aretirala neko žensko, ki ni želela razkriti svojega obraza oziroma sleči nikaba.

Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je povedal, da bodo oblasti kaznovale vsako žensko, ki bo nosila nikab.

"Ko nekdo prekrši zakon, moramo ukrepati ne glede na demonstracije. Nošenje nikaba je prepovedano," je dejal.

Ženski, ki ima v Belgiji v celoti zakrit obraz, po zakonu grozi kazen v višini 150 evrov. Prepoved nošenja tovrstnih tradicionalnih muslimanskih oblačil za ženske velja tudi v Franciji.

Dewinter ob tem pravi, da ne ve, koliko ljudi se je že odzvalo na njihov poziv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 16:45 6. Junij 2012.

    .... in tako dalje in tako dalje. Se pravi ker podpiraš njih na takšen način podpiraš tudi vse ostale narodnosti. …

  • 16:43 6. Junij 2012.

    Dobro pepe kaj ti ni jasno. Si zgrešil point vsega tega nehi se kar neki užigat. Vse kar je poanta …

  • 15:45 6. Junij 2012.

    Če prepovemo osebam ki so drugačne od nas svobodnega izražanja smo le drugačno "pakiranje" nestrpnosti. Če želite da vsi enako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.