Za domovino z računalniki naprej

Foto: Žurnal24 Mnogi Kubanci so v čast revoluciji zaklali prašiča.
Pred kratkim izvedena zamenjava na političnem vrhu v Kubi že prinaša spremembe. Po novem je Kubancem dovoljeno posedovati elektronske naprave.
Oglej si celoten članek

Potem ko je na začetku 90. let prejšnjega stoletja usahnila finančna podpora Sovjetske zveze Kubi, je ta edina realsocialistična država na zahodni polobli zapadla v energetsko krizo. Ker ni bilo na razpolago zadostnih količin elektrike, je vlada prepovedala prodajo elektronskih naprav široke porabe. Prepoved pa ni veljala za tujce.

S Castrom mlajšim je zavel nov veter
Raul Castro
, ki je pred tedni od svojega starejšega brata Fidela prevzel vodenje države, je že v svojem inavguracijskem govoru napovedal, da bo odpravil nekatere omejitve, ki veljajo za državljane Kube. Zdaj bodo Kubanci lahko brez omejitev kupovali in posedovali računalnike, DVD-naprave, električne štedilnike, mikrovalovne pečice, alarmne naprave in tudi televizorje z večjim premerom zaslona.

Najnovejša sprememba na Kubi je sicer posledica pomoči Venezuele, ki je prijateljski Kubi poslala več električnih generatorjev na naftni pogon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.