Svet
1 ogledov

Za domovino z računalniki naprej

Mnogi Kubanci so v čast revoluciji zaklali prašiča. Žurnal24 main
Pred kratkim izvedena zamenjava na političnem vrhu v Kubi že prinaša spremembe. Po novem je Kubancem dovoljeno posedovati elektronske naprave.

Potem ko je na začetku 90. let prejšnjega stoletja usahnila finančna podpora Sovjetske zveze Kubi, je ta edina realsocialistična država na zahodni polobli zapadla v energetsko krizo. Ker ni bilo na razpolago zadostnih količin elektrike, je vlada prepovedala prodajo elektronskih naprav široke porabe. Prepoved pa ni veljala za tujce.

S Castrom mlajšim je zavel nov veter
Raul Castro
, ki je pred tedni od svojega starejšega brata Fidela prevzel vodenje države, je že v svojem inavguracijskem govoru napovedal, da bo odpravil nekatere omejitve, ki veljajo za državljane Kube. Zdaj bodo Kubanci lahko brez omejitev kupovali in posedovali računalnike, DVD-naprave, električne štedilnike, mikrovalovne pečice, alarmne naprave in tudi televizorje z večjim premerom zaslona.

Najnovejša sprememba na Kubi je sicer posledica pomoči Venezuele, ki je prijateljski Kubi poslala več električnih generatorjev na naftni pogon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.