Svet
5344 ogledov

Strelca iz Mladenovca napadli svojci žrtev

srbija streljanje Profimedia
Sodišče je moralo narok prekiniti.

Obtoženi zaradi lanskega umora devetih ljudi blizu Mladenovca Uroš Blažić bi se na višjem sodišču v Smederevu danes moral izreči o krivdi. Sodijo mu za umor devetih ljudi, večinoma mladih, in poskus umora še 20 ljudi. Danes bi se moral izreči o krivdi, a so ga na sodišču napadli svojci ubitih in ranjenih, zaradi česar so ga morali odstraniti iz sodne dvorane.

Sodišče je iz varnostnih razlogov odredilo, da bo sojenje potekalo na posebnem sodišču oziroma v stavbi posebnega oddelka višjega sodišča v Beogradu. Datum sojenja bodo razpisali pozneje. Eden od odvetnikov je za Tanjug dejal, da je bil današnji odziv svojcev v sodni dvorani do neke mere pričakovan, saj so se prvič srečali z morilcem.

Po obtožnici, v katero je imel vpogled Tanjug, je Blažić na zaslišanju na tožilstvu priznal krivdo, a ni pokazal obžalovanja za zločin, temveč se je poskušal prikazati kot žrtev posmeha domačinov.

20-letni Blažić je 4. maja lani v vaseh v okolici Mladenovca, kakih 60 kilometrov južno od Beograda, iz vozečega vozila streljal na ljudi. Pri tem je ubil devet ljudi, med njimi tudi policista, še 12 jih je ranil.

Napad se je zgodil le dan po tragediji v Beogradu, ko je 13-letnik na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja ubil deset ljudi, devet učencev in varnostnika. Smrtonosna strelska napada sta pretresla celotno regijo, v Srbiji pa sprožila tudi množične protivladne proteste.

Eno leto od tragičnega strelskega pohoda v Beogradu Spominski dan Svet Mineva leto dni od tragičnega strelskega pohoda v Beogradu

streljanje v Srbiji rože in sveče pred šolo | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 07:09 24.maj 2024.

    Šeriatsko pravo rešuje tovrstne zločine.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 21:35 23.maj 2024.

    Srbi vedo, da bo razsodba sodišča v posmeh žrtvam in da ne bodo dočakali zadoščenja. Njihova reakcija je razumljiva in upravičena.

  • Dejan Vehovec 20:45 23.maj 2024.

    imajo tega blažića, tam je še kosta, pa velja nevolja, vučić, dragijević in janković, pa 10000 $ bdp na glavo, tita ne bi imeli, danke pa ne najdejo. in ob vsem tem si ljudem največji problem geji in tista nebinarna ...prikaži več ćuda od ljudi, k nobenmu nč nočjo, pa je vseen ob njih moškost povprečnega srbina ogrožena. kdo bi jih razumu? turki so bli tam predolg in še zmer so preblizu