Svet
14443 ogledov

Objavili fotografije z grozljivega leta. To se je dogajalo

Letalo Singapur Airlines SQ321 zašlo v turbulenco
1/5
Profimedia
Ena oseba je na letalu, ki je naletelo na močno turbulenco, izgubila življenje. Znanih nekaj več podrobnosti.

Na letalu iz Londona v Singapur je, kot smo poročali, zaradi močne turbulence umrla ena oseba, več ljudi je bilo poškodovanih, poroča BBC. Lokalni mediji poročajo, da je bilo več kot 20 ranjenih.

Boeing 777-300ER, namenjen v Singapur, je bil preusmerjen v Bangkok in pristal ob 15.45 po lokalnem času. Na letalu je bilo skupno 211 potnikov in 18 članov posadke, so sporočili iz letalske družbe.

Zagotavljajo dodatno pomoč

Singapore Airlines je sporočil, da je letalo, ki je bilo namenjeno z londonskega Heathrowa v Singapur, naletelo na hude turbulence. "Lahko potrdimo, da so na letalu boeing 777-300ER poškodovani in ena smrtna žrtev. Na krovu je bilo skupno 211 potnikov in 18 članov posadke. Singapore Airlines izraža globoko sožalje družini pokojnika," so sporočili iz družbe.

Dodali so, da "sodelujejo z lokalnimi oblastmi na Tajskem, da bi zagotovili potrebno medicinsko pomoč poškodovanim" in pošiljajo ekipo v Bangkok, da zagotovi dodatno pomoč.

Letalo je vzletelo ob 22.38 po britanskem času, a se je moralo preusmeriti v tajsko prestolnico in pristalo v torek ob 15.45 po lokalnem času (9.45 po britanskem času). Letel je na višini 37.000 čevljev (11.280 metrov), preden je v približno treh minutah padel 6.000 čevljev (1.830 metrov), kažejo podatki o letu.

Letalo Singapur Airlines SQ321 zašlo v turbulenco | Avtor: Profimedia Profimedia

Izjemno redek dogodek

Turbulenca med leti ni neobičajna, vendar so resni incidenti, kot je ta, redki. "Obstaja nekaj namigov, da je letalo zadelo 'zračni žep', preden je moralo zasilno pristati," je povedala dopisnica Sky News za Azijo Cordelia Lynch.

"Poškodbe, ki jih povzročijo hude turbulence, so razmeroma redke glede na milijone letov, ki potekajo po vsem svetu. Vendar pa so hude turbulence lahko dramatične in povzročijo resne poškodbe ali, na žalost, v tem primeru smrt," je za BBC povedal dejal John Strickland, strokovnjak za letalstvo.

Letalske posadke imajo sredstva za predvidevanje turbulenc in so usposobljene za odziv, ko do njih pride, je dejal Strickland. "Podjetja ne priporočajo zaman pripenjanja varnostnih pasov med letom, pa naj bo ta dolg ali kratek," je dodal.

Letalo Singapur Airlines SQ321 zašlo v turbulenco | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.