Svet
12111 ogledov

Grozljivka na letalu, umrla ena oseba, več je ranjenih

Letalo družbe Singapore Airlines Profimedia Letalo družbe Singapore Airlines
Zaradi turbulence na poletu med Londonom in Singapurjem mrtev in poškodovani.

Letalo je bilo namenjeno v Singapur, a so ga usmerili v Bangkok. "Lahko potrdimo, da so na krovu boeinga 777-300ER poškodovani in ena smrtna žrtev. Na krovu je bilo skupno 211 potnikov in 18 članov posadke," piše v izjavi singapurskega prevoznika. 

Kaj natanko se je dogajalo na letalu, še ni povsem jasno, poroča BBC. Iz omenjene letalske družbe so sporočili le, da sodelujejo s tajskimi oblastmi, kjer so potnikom že zagotovili potrebno medicinsko pomoč, za dodatno pomoč pa so v Bangkok poslali tudi svoje ekipe. "Naša prednostna naloga je zagotoviti vso možno pomoč vsem potnikom in posadki na krovu letala," so dodali. 

Obstajajo domneve, da je letalo zadelo zračni žep, preden je moralo zasilno pristati, navaja Sky News. "Poškodbe zaradi hudih turbulenc so razmeroma redke glede na milijone opravljenih letov. Vendar so lahko zelo dramatične in lahko povzročijo hude poškodbe ali v tem primeru žal tudi smrtne žrtve," pa je za BBC povedal John Strickland, strokovnjak za splošno letalstvo. 

Letalske posadke imajo sistem za napovedovanje turbulenc, prav tako so usposobljeni, kako se odzvati nanje, je še dejal strokovnjak. "Ni zaman, da letalski prevozniki priporočajo, da so varnostni pasovi ves čas leta ohlapno pripeti, pa naj bo dolg ali kratek," je dodal.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • sam1 13:48 21.maj 2024.

    Še čudno,da niso krivdo pripisali znamki letala.....