Svet
33536 ogledov

Otrok umrl, ker se je mama bala, da jo bodo odpustili

Križarka Profimedia
Dojenčka je skrivala, ker se je bala, da jo bodo odpustili.

28-letna Filipinka Chan Jheansel Pia Salahid, zaposlena na križarki, je 17. maja rodila na ladji in otroka skrivala, ker se je bala, da bo ostala na cesti brez službe in doma. Otrok je umrl, poročajo italijanski mediji; mamo in njena dva sodelavca so italijanske oblasti prijele.

Preiskovalni sodnik je zoper mladenko odredil pripor, a ne zaradi umora, pač pa zaradi zanemarjanja otroka, kar je imelo za posledico njegovo smrt. Česa točno jo bo bremenila obtožnica, še ni znano.

Njena dva sodelavca, ki sta si z njo delila kabino in sta bila prav tako aretirana zaradi dojenčkove smrti, so izpustili. 28-letnici sta pomagala pri porodu in prav tako pri skrivanju dojenčka. 

Mlada Filipinka je preiskovalcem po poročanju italijanskih medijev ves čas zatrjevala, da sina, ki mu je dala ime Taylor, ni hotela ubiti. Bala se je le, da bo izgubila službo, zato ga je skrivala. Kadar je le mogla, ga je prišla podojit. Dojenčka je pustila v omari s priprtimi vrati, da ne bi padel s postelje in da ga ne bi kdo videl ali slišal jokati.

Natančnega razloga za njegovo smrt italijanski mediji ne navajajo.

Otrok v avtu Slovenija Slovenija Dveletnemu dečku, ki so ga pustili v razgretem avtu, odpovedalo srce reševanje otroka helikopter Slovenija Tragedija pri Ptuju, otrok je umrl

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 23:32 25.maj 2024.

    Po resnici jo razumem, da je bila v tako hudi stiski in skrbeh, da je zaradi tega naredila najbolj noro odločitev, ki jo lahko. Tisti, ki že imajo pogoje za preživetje in dobre službe sigurno gledajo na njo zviška vendar ...prikaži več veliko ljudi nima niti osnovnih pogojev za življenje in jim delovno mesto ni zagarantirano. Mogoče bi ob njenem odkritju to bilo sprejeto čisto pozitivno in bi vsi zaposleni poskrbeli za otroka. Škoda, da je razplet dogodkov bil tako negativen na koncu. Počivaj v miru otrok.