Za hčerko najela goro

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mati devetletnice je ugotovila, da hčerka ne pozna narave, zato je najela – goro.
Oglej si celoten članek

Ko je nekdanja učiteljica, 33-letna Gan Lin, ugotovila, da njena četrtošolka Yin praktično nič ne ve o rastlinju, zelenjavi in sploh vsem, kar je povezano z naravo, se ji je utrnila popolna ideja. Pri vaškem svetu je najela kar goro z velikim zemljiščem, poroča Express.co.uk. Za najem plačuje okoli 3.500 evrov na mesec, ker pa se je zelo bogato poročila, družinski proračun pri tem ne trpi. 

"Mestni otroci vedo premalo o naravi. Tako pa se lahko o njej učijo v praksi namesto v učilnicah," je dejala Ganova, ki sicer živi v 29-milijonski mestni občini Chongqing na jugozahodu Kitajske. V najem spada tudi kmetija z upraviteljem, ki v zameno za brezplačno bivanje mali Yin in njenim prijateljem kaže, kako skrbeti za sadno drevje in gojiti zelenjavo.

Spoznavanje narave v praksi

"Mislim, da je to najboljši in najlažji način, da svoji devetletnici približam naravo," meni ponosna mati četrtošolke, ki se tako vsak dan po šoli s sošolci odpravi h gori, kjer se skupaj učijo o rastlinah in živalih ter se podijo po travnikih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.