Svet
55 ogledov

Za hčerko najela goro

kitajska otrok čaj Shutterstock
Mati devetletnice je ugotovila, da hčerka ne pozna narave, zato je najela – goro.

Ko je nekdanja učiteljica, 33-letna Gan Lin, ugotovila, da njena četrtošolka Yin praktično nič ne ve o rastlinju, zelenjavi in sploh vsem, kar je povezano z naravo, se ji je utrnila popolna ideja. Pri vaškem svetu je najela kar goro z velikim zemljiščem, poroča Express.co.uk. Za najem plačuje okoli 3.500 evrov na mesec, ker pa se je zelo bogato poročila, družinski proračun pri tem ne trpi. 

"Mestni otroci vedo premalo o naravi. Tako pa se lahko o njej učijo v praksi namesto v učilnicah," je dejala Ganova, ki sicer živi v 29-milijonski mestni občini Chongqing na jugozahodu Kitajske. V najem spada tudi kmetija z upraviteljem, ki v zameno za brezplačno bivanje mali Yin in njenim prijateljem kaže, kako skrbeti za sadno drevje in gojiti zelenjavo.

Spoznavanje narave v praksi

"Mislim, da je to najboljši in najlažji način, da svoji devetletnici približam naravo," meni ponosna mati četrtošolke, ki se tako vsak dan po šoli s sošolci odpravi h gori, kjer se skupaj učijo o rastlinah in živalih ter se podijo po travnikih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.