Za hrvaškega talca zahtevali tudi visoko odkupnino

Foto: ISIS
Foto: ISIS
Ugrabitelji hrvaškega talca naj bi poleg izpustitve muslimanskih zapornic zahtevali tudi denarno odkupnino.
Oglej si celoten članek

Po doslej znanih podatkih so ugrabitelji hrvaškega državljana Tomislava Salopeka zahtevali izpustitev nedoločena števila muslimank iz egiptovskih zaporov, novinar hrvaškega portala 24sata Robert Valdec, ki se nahaja v Kairu pa je razkril nove podrobnosti. 

Salopeka so pripadniki Islamske držve ugrabili 22. julija na območju Kaira. Že takoj prvi dan pa naj bi ugrabitelji po podatkih hrvaškega novinarja, zahtevali odkupnino v višini 30 milijonov ameriških dolarjev (27.384.755 evrov). Odkupnino naj bi zahtevali preko elektronske pošte.

Egiptovska veja Islamske države je zagrozila, da bo 31-letnega Tomislava Salopeka, ki je v Egiptu delal kot geodet za francosko podjetje CGG, usmrtila v 48 urah. Rok se je iztekel v sredo, ugrabitelji pa se od takrat niso javili z novimi zahtevami. Kaj se dogaja s Salopekom tako ni znano.

Med iskanjem Hrvata umrla dva specialca

Hrvatova ugrabitev "del večje igre"

Usoda ugrabljenega Hrvata še vedno neznana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:50 11. Avgust 2015.

    Mendda mora vsa hrvatska špilan EU jacpot,da bodo dobil za odkupnino,sej so drugače tik pred bankrotom,ko grčija!!

  • h3o
    09:10 11. Avgust 2015.

    pri nas bi morali zbrati 2x več, če bi želeli, da bi zahtevana kupnina prišla do njih v celoti, kot …

  • 08:56 11. Avgust 2015.

    Ne vem, kako lahko nekdo piše takšne neumnosti! Kakšen bi bil "verjetno odziv naših", je le tvoje nakladanje! Kaj ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.