Svet
43 ogledov

Za hrvaškega talca zahtevali tudi visoko odkupnino

Ugrabljen Hrvat ISIS
Ugrabitelji hrvaškega talca naj bi poleg izpustitve muslimanskih zapornic zahtevali tudi denarno odkupnino.

Po doslej znanih podatkih so ugrabitelji hrvaškega državljana Tomislava Salopeka zahtevali izpustitev nedoločena števila muslimank iz egiptovskih zaporov, novinar hrvaškega portala 24sata Robert Valdec, ki se nahaja v Kairu pa je razkril nove podrobnosti. 

Salopeka so pripadniki Islamske držve ugrabili 22. julija na območju Kaira. Že takoj prvi dan pa naj bi ugrabitelji po podatkih hrvaškega novinarja, zahtevali odkupnino v višini 30 milijonov ameriških dolarjev (27.384.755 evrov). Odkupnino naj bi zahtevali preko elektronske pošte.

Egiptovska veja Islamske države je zagrozila, da bo 31-letnega Tomislava Salopeka, ki je v Egiptu delal kot geodet za francosko podjetje CGG, usmrtila v 48 urah. Rok se je iztekel v sredo, ugrabitelji pa se od takrat niso javili z novimi zahtevami. Kaj se dogaja s Salopekom tako ni znano.

Med iskanjem Hrvata umrla dva specialca

Hrvatova ugrabitev "del večje igre"

Usoda ugrabljenega Hrvata še vedno neznana

Komentarjev 6
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:50 11.avgust 2015.

    Mendda mora vsa hrvatska špilan EU jacpot,da bodo dobil za odkupnino,sej so drugače tik pred bankrotom,ko grčija!!

  • h3o 09:10 11.avgust 2015.

    pri nas bi morali zbrati 2x več, če bi želeli, da bi zahtevana kupnina prišla do njih v celoti, kot zahtevano. Če dbijo odkupnino, bodo nabavili orožje in še več pobijali. Mimogrede, kdo pa šiva teke rdeče jetniške obleke? In ...prikaži več še vedno sem mnenja, da bi morali muslimansko vero v sloveniji prepovedati. Ne vem, zakaj je še nismo prepovedali? đamijo pa bi morali podreti, Parkirninar Ljubljanski pa naj vrne podkupnino (donacije, nje), ki jo je prejel, za izdajo dovoljenja gradnje te nekulturne in sramotne zgradbe

  • Janez_53 08:56 11.avgust 2015.

    Ne vem, kako lahko nekdo piše takšne neumnosti! Kakšen bi bil "verjetno odziv naših", je le tvoje nakladanje! Kaj ko bi se ti preselil k Hrvatom, ker očitno Slovenci niso dovolj dobri zate?