Za nesrečo je kriv mornar

Foto: Žurnal24 Žrtvam nesreče je zaradi povečane količine plina zmanjkalo kisika.
Nesrečo na ruski jedrski podmornici, v kateri je v soboto umrlo 20 ljudi, je zakrivil eden od članov posadke, ki je sprožil sistem za gašenje.
Oglej si celoten članek

Podmornica je bila v času nesreče v Japonskem morju, kjer je ruska vojska preizkušala njeno delovanje. Nenadoma se je sprožil sistem za gašenje, ki je notranjost podmornice napolnil s plinom freonom. Sistem za gašenje je brez dovoljenja in vzroka sprožil eden od ruskih mornarjev, ki je napako že priznal. Žrtvam nesreče, med njimi so bili trije mornarji in 17 civilistov, je zaradi povečane količine plina zmanjkalo kisika, zaradi česar so tudi umrli.

Nedelujoče maske
Vodja preiskave Vladimir Markin je povedal, da bodo preiskavo nesreče nadaljevali. Ruski mediji namreč namigujejo na dejstvo, da so za tako veliko število mrtvih krive nedelujoče plinske maske. " Videl sem, kako so se nekatere izmed žrtev dušile in v krčih odstranjevale svoje maske," je za ruski tabloid Tvoi Den povedal eden izmed vojakov, ki so bili v času nesreče na podmornici. Dodal je, da je tudi sam imel nameščeno masko, vendar pa naj bi ta delovala le od sedem do 15 minut.

Nesreče na podmornicah
V zadnjih letih se je zgodilo že več nesreč na ruskih podmornicah. Najhujša med njimi je bila leta 2000, ko je v eksploziji torpeda na jedrski podmornici Kursk umrlo vseh 118 članov posadke. Leta 2003 je v nesreči podmornice v Barentsovem morju umrlo devet ljudi, leta 2006 pa sta v požaru na jedrski podmornici umrla dva člana posadke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.