Za obnovo Gaze sedemkrat manj od Hrvaške

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenija bo za obnovo Gaze namenila 150.000 evrov, Hrvaška milijon. Na ministrstvu izpostavljajo, da bo večina denarja namenjenega obnovi bivališč, "ki so bila porušena v času nemirov".
Oglej si celoten članek

Slovenija je na včerajšnji donatorski konferenci za obnovo Gaze obljubila, da bo za "zagotovitev politične in finančne podpore trajnemu premirju in stabilizaciji razmer v Gazi" prispevala 150.000 evrov. Denar bo sicer namenjen Agenciji Združenih narodov za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu, celoten prispevek pa bo Slovenija izplačala v naslednjih treh letih (med 2015 in 2017), in sicer 50.000 evrov letno. Za primerjavo, Hrvaška je napovedala pomoč v višini milijon evrov.

Na konferenci je sicer sodelovalo približno 50 držav, ki so zbrale 43 milijard evrov, največ sredstev naj bi predvidoma prispeval Katar, Združene države Amerike, Turčija in Združeni arabski emirati.

Največji delež zbranih sredstev je sicer namenjen obnovi 60.000 prebivališč, ki so so bila zravnana z zemljo v minulih izraelskih napadih oziroma kot so zapisali na zunanjem ministrstvu, "ki so bila porušena v času nemirov". Izrael, ki sicer strogo nadzoruje uvoz vsega gradbenega materiala v Gazo, zaenkrat še ni napovedal, ali bo sploh dovolil večji uvoz gradbenega materiala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:25 14. Oktober 2014.

    Naj Gazo obnovijo tisti, ki že sedaj podpirajo Hamas in Palestince z orožjem, ki nato raketirajo Izrael. <br />Nato pa …

  • 08:23 14. Oktober 2014.

    koliko bo prispeval izrael?

  • 08:11 14. Oktober 2014.

    Če bo desetina zneska dejansko prišla do ljudi, ki pomoč potrbujejo bo veliko! Ah, brez veze...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.