Za okvarami bi lahko stal pajek

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Pajek, ki obožuje vonj bencina, bi bil lahko povzročitelj okvar v Mazdinih vozilih v Združenih državah Amerike. Mazda je namreč v četrtek odpoklicala 52 tisoč vozil.
Oglej si celoten članek

Ameriška komisija za varnost na cestah je, kot poroča Daily Telegraph, sporočila, da bi bile lahko za okvare v rezervoarju goriva mazde 6 krive pajčevine rumenega pajka cheiracanthium.

Novinar in poznavalec avtomobilov Mitsuhiro Kunisawa je dejal, da ima pajek rad vonj po bencinu. "Ko ga enkrat zavoha, zleze v rezervoar. V ZDA je ta pajek zelo pogost."

Mazda je morala odpoklicati model mazda 6, ki ima dve izpušni cevi. Kunisawa je dejal, da je bil to eden izmed razlogov, da je pajek hitreje zavohal izpušni plin.

Pajki so v prezračevalnem sistemu, ki so povezani z rezervoarjem za gorivo, namreč spletli mrežo in s tem otežili pretok zraka. Tako bi se lahko zgodilo, da bi zaradi tega prišlo do povišanega tlaka v rezervoarju za gorivo in posledično do razpok ter odtekanja goriva.

Avtomobilsko podjetje Mazda se je odločilo, da bo na izpušne cevi namestilo posebne naprave, ki bodo onemogočile vstop tovrstnih pajkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.