Svet
16 ogledov

Za okvarami bi lahko stal pajek

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pajek, ki obožuje vonj bencina, bi bil lahko povzročitelj okvar v Mazdinih vozilih v Združenih državah Amerike. Mazda je namreč v četrtek odpoklicala 52 tisoč vozil.

Ameriška komisija za varnost na cestah je, kot poroča Daily Telegraph, sporočila, da bi bile lahko za okvare v rezervoarju goriva mazde 6 krive pajčevine rumenega pajka cheiracanthium.

Novinar in poznavalec avtomobilov Mitsuhiro Kunisawa je dejal, da ima pajek rad vonj po bencinu. "Ko ga enkrat zavoha, zleze v rezervoar. V ZDA je ta pajek zelo pogost."

Mazda je morala odpoklicati model mazda 6, ki ima dve izpušni cevi. Kunisawa je dejal, da je bil to eden izmed razlogov, da je pajek hitreje zavohal izpušni plin.

Pajki so v prezračevalnem sistemu, ki so povezani z rezervoarjem za gorivo, namreč spletli mrežo in s tem otežili pretok zraka. Tako bi se lahko zgodilo, da bi zaradi tega prišlo do povišanega tlaka v rezervoarju za gorivo in posledično do razpok ter odtekanja goriva.

Avtomobilsko podjetje Mazda se je odločilo, da bo na izpušne cevi namestilo posebne naprave, ki bodo onemogočile vstop tovrstnih pajkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.