Za pomen tega znaka ne ve niti veliko veteranov potniških letal

Foto: Reddit
Foto: Reddit
V bližini enega od sedežev v vsakem nekoliko večjem potniškem letalu je nalepljen mali črn ali rdeč trikotnik. Njegov pomen je zanimiv.
Oglej si celoten članek

Trikotnik se vedno nahaja v bližini kril letala. Gre za oznako, ki posadki sporoča, s katerega položaja je najboljši pogled skozi okno na krilo ter njene sestavne dele, predvsem zakrilca in motor, pristajalne gume ...

Če dobi stevardesa ukaz pilota, naj preveri krilo, se tako lahko hitro orientira. V resnici pa takšnega ukaza skoraj nikoli ne dobi, a je znak vseeno še vedno prisoten tudi na modernih letalih.

Foto: Profimedia Andi letalo

Tudi potniki lahko izkoristijo trikotnik, če imajo možnost izbire sedeža, saj je z njega med letom mogoče imeti najboljši pogled, ki hkrati vključuje krilo in svet pod letalom. Oznaka je dobila neuradno ime sedež Williama Shatnerja po kanadskem igralcu, ki je v eni od epizod Območje somraka s sedeža na krilu letala videl prikazen.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.