Za rast dojk ni krivo mleko

Foto: Žurnal24 Testi so pokazali, da je raven hormonov normalna. (Foto: Reuters)
Mleko v prahu, ki je povzročilo pravi škandal na Kitajskem, ni razlog za rast dojk pri dojenčicah, pravijo strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki niso našli nobene povezave med mlekom v prahu družbe Synutra in rastjo dojk pri treh dojenčicah, je sporočilo kitajsko ministrstvo za zdravje. Ministrstvo je preiskavo sprožilo po nedavnih trditvah staršev, da so njihovim otrokom zaradi hormonov v omenjenem mleku v prahu začele rasti dojke. Preiskava je na osnovi testiranja vzorcev mleka 14 različnih proizvajalcev pokazala, da je raven hormonov v vseh primerih normalna.

"V vzorcih mleka družbe Synutra nismo našli nobenih prepovedanih dodatnih spolnih hormonov, raven vseh naravno prisotnih hormonov v mleku pa je bila znotraj normalnih vrednosti," je na  novinarski konferenci zatrdil tiskovni predstavnik ministrstva Deng Haihua.

Kitajski mediji so v začetku tedna poročali, da so testi pri treh deklicah iz Hubeija, starih med štiri in 15 mesecev, ki so jih hranili z enako mlečno formulo, pokazali, da so imele raven hormonov estradiol in prolaktin višjo od ravni pri povprečni odrasli ženski. Omenjena hormona stimulirata  nastajanje mleka v prsih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.