Svet
21 ogledov

Za rast dojk ni krivo mleko

Testi so pokazali, da je raven hormonov normalna. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Mleko v prahu, ki je povzročilo pravi škandal na Kitajskem, ni razlog za rast dojk pri dojenčicah, pravijo strokovnjaki.

Strokovnjaki niso našli nobene povezave med mlekom v prahu družbe Synutra in rastjo dojk pri treh dojenčicah, je sporočilo kitajsko ministrstvo za zdravje. Ministrstvo je preiskavo sprožilo po nedavnih trditvah staršev, da so njihovim otrokom zaradi hormonov v omenjenem mleku v prahu začele rasti dojke. Preiskava je na osnovi testiranja vzorcev mleka 14 različnih proizvajalcev pokazala, da je raven hormonov v vseh primerih normalna.

"V vzorcih mleka družbe Synutra nismo našli nobenih prepovedanih dodatnih spolnih hormonov, raven vseh naravno prisotnih hormonov v mleku pa je bila znotraj normalnih vrednosti," je na  novinarski konferenci zatrdil tiskovni predstavnik ministrstva Deng Haihua.

Kitajski mediji so v začetku tedna poročali, da so testi pri treh deklicah iz Hubeija, starih med štiri in 15 mesecev, ki so jih hranili z enako mlečno formulo, pokazali, da so imele raven hormonov estradiol in prolaktin višjo od ravni pri povprečni odrasli ženski. Omenjena hormona stimulirata  nastajanje mleka v prsih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.