Za silvestrovo obglavil mamo

Foto: EPA
Foto: EPA
Eden je obglavil mamo, policijski šef ustrelil ženo, tretji pozival k poboju "prašičev." V ZDA imajo pestro.
Oglej si celoten članek

V ZDA se je ob prehodu v novo leto zgodilo več odmevnih zločinov. Na Floridi je moški za silvestrovo obglavil mamo, v Georgiji je policijski šef ustrelil ženo, v San Franciscu je mladenič streljal na policista, v St. Louisu pa so zaradi groženj z napadi na policista obtožili 35-letnika, ki je oglaševal "noč pobijanja prašičev."

Ni maral pospravljati 

27-letni Mario Gomez je v četrtek zjutraj poklical policijo v kraju Oldsmar na Floridi, ker je pri smetnjaku odkril materino obglavljeno truplo. Moril je njegov 23-letni brat Christian Gomez, ki je bil jezen na mamo, ker mu je naložila nekaj hišnih opravil. Po zločinu je pobegnil s kolesom, a so ga kmalu ujeli.

Državna policija Georgije še vedno preiskuje primer šefa policije predmestja Atlante Peachtree City Williama McCollona, ki je zgodaj zjutraj ob štirih po krajevnem času v četrtek poklical lastno policijo in prijavil, da je po nesreči ustrelil ženo Margaret. Za zdaj je znano, da sodeluje s preiskovalci, žena je v kritičnem stanju, ni pa znano ali je šlo res le za nesrečo.

V San Franciscu sta dva policista s streli odgovorila neznancu, ki je streljal nanju in pobegnil. Za 23-letnim DeJesusom Gomezom se je pognalo na stotine policistov, ki so ga čez nekaj ur ujeli.

V St. Louisu so Jasona Valentina obtožili terorizma, ker je po družabnih medijih grozil z napadi na policiste in objekte. Policisti po ZDA se počutijo pod udarom zaradi protestov, ki so izbruhnili po dveh smrtnih primerih temnopoltih osumljencev v Fergusonu in New Yorku.

Protesti so sicer manj množični, odkar sta bila pred tednom in pol v New Yorku usmrčena dva policista, zaradi večje medijske pozornosti pa se zdi, da sedaj namesto miroljubnih protestnikov na sceno stopajo nasilni kriminalci.

Zaradi spora prerešetali avtobus

Vroče je bilo tudi v Memphisu, kjer so zločinci streljali na zabaviščni avtobus. Predelani avtobus, v katerem je 19 ljudi plesalo in se veselilo novega leta, se je ustavil pri nočnem klubu, kjer so se potniki sprli z obiskovalci kluba. Avtobus je odpeljal, vendar pa sta se za njim pognala dva avtomobila, ga blokirala, zločinci pa so ga prerešetali in ranili pet oseb.

V zvezni državi Connecticut pa so v četrtek aretirali 18-letnega Tylerja McKenzieja, ki je zagrozil s točo strelov po kraju East Lyme, ker se je želel maščevati nasilnim sošolcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.