Svet
15 ogledov

Za silvestrovo obglavil mamo

Ameriška policija EPA
Eden je obglavil mamo, policijski šef ustrelil ženo, tretji pozival k poboju "prašičev." V ZDA imajo pestro.

V ZDA se je ob prehodu v novo leto zgodilo več odmevnih zločinov. Na Floridi je moški za silvestrovo obglavil mamo, v Georgiji je policijski šef ustrelil ženo, v San Franciscu je mladenič streljal na policista, v St. Louisu pa so zaradi groženj z napadi na policista obtožili 35-letnika, ki je oglaševal "noč pobijanja prašičev."

Ni maral pospravljati 

27-letni Mario Gomez je v četrtek zjutraj poklical policijo v kraju Oldsmar na Floridi, ker je pri smetnjaku odkril materino obglavljeno truplo. Moril je njegov 23-letni brat Christian Gomez, ki je bil jezen na mamo, ker mu je naložila nekaj hišnih opravil. Po zločinu je pobegnil s kolesom, a so ga kmalu ujeli.

Državna policija Georgije še vedno preiskuje primer šefa policije predmestja Atlante Peachtree City Williama McCollona, ki je zgodaj zjutraj ob štirih po krajevnem času v četrtek poklical lastno policijo in prijavil, da je po nesreči ustrelil ženo Margaret. Za zdaj je znano, da sodeluje s preiskovalci, žena je v kritičnem stanju, ni pa znano ali je šlo res le za nesrečo.

V San Franciscu sta dva policista s streli odgovorila neznancu, ki je streljal nanju in pobegnil. Za 23-letnim DeJesusom Gomezom se je pognalo na stotine policistov, ki so ga čez nekaj ur ujeli.

V St. Louisu so Jasona Valentina obtožili terorizma, ker je po družabnih medijih grozil z napadi na policiste in objekte. Policisti po ZDA se počutijo pod udarom zaradi protestov, ki so izbruhnili po dveh smrtnih primerih temnopoltih osumljencev v Fergusonu in New Yorku.

Protesti so sicer manj množični, odkar sta bila pred tednom in pol v New Yorku usmrčena dva policista, zaradi večje medijske pozornosti pa se zdi, da sedaj namesto miroljubnih protestnikov na sceno stopajo nasilni kriminalci.

Zaradi spora prerešetali avtobus

Vroče je bilo tudi v Memphisu, kjer so zločinci streljali na zabaviščni avtobus. Predelani avtobus, v katerem je 19 ljudi plesalo in se veselilo novega leta, se je ustavil pri nočnem klubu, kjer so se potniki sprli z obiskovalci kluba. Avtobus je odpeljal, vendar pa sta se za njim pognala dva avtomobila, ga blokirala, zločinci pa so ga prerešetali in ranili pet oseb.

V zvezni državi Connecticut pa so v četrtek aretirali 18-letnega Tylerja McKenzieja, ki je zagrozil s točo strelov po kraju East Lyme, ker se je želel maščevati nasilnim sošolcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.