Za Skypom še Nokia?

Foto: Žurnal24 Takole sta se šefa Nokie Stephen Elop (levo) in Microsofta Steve Ballmer ob napo
Microsoft. Nokia na Twitterju zanikala vse glasnejše govorice o tem, da se ji obeta prevzem velikana.
Oglej si celoten članek

Telefonija. “Govoric navadno ne komentiramo, vseeno pa moremo povedati, da postajajo Eldarjevi viri očitno iz trenutka v trenutek manj kredibilni.”

Tako se je na zapis blogerja Eldarja Murtazina na Twitterju odzval tiskovni predstavnik Nokie. Eldar, ki na spletu velja za zanesljiv vir dogajanja v finskem podjetju, je namreč zapisal, da se pripravlja Microsoftov prevzem Nokie. Prevzem po tržni ceni bi ameriško podjetje stal okoli 22 milijard evrov, je ugotovil britanski Guardian. To naj bi si Microsoft lahko privoščil.

Podjetji vse bližje
Še pred kakšnega pol leta bi se zdele takšne govorice iz trte izvite, danes pa ni tako. Podjetji sta se pred nekaj meseci namreč povezali, Nokia opušča svoj operacijski sistem Symbian. Nove naprave bodo poganjali Microsoftovi mobilni operacijski sistemi.

Microsoft je prejšnji teden opravil največji prevzem v zgodovini in za 6,2 milijarde evrov kupil podjetje Skype. Kot se je izvedelo te dni, je za prevzem navijal sam ustanovitelj Microsofta Bill Gates. Nokia je po drugi strani ta teden ukinila blagovno znamko mobilnih 
storitev Ovi.

Iz tujine brezplačno?

Ne glede na to, ali Microsoft Nokio prevzame ali ne, pa je jasno, da se pri mobilni telefoniji izrisuje nov igralec. S storitvijo Skype bi po mnenju analitikov naveza Nokie in Microsofta kmalu povzročila revolucijo brezplačnega mobilnega klicanja iz tujine.

Obe podjetji se sicer zavedata, da potrebujeta sistem, podoben Applovemu in Googlovemu Androidu, prek katerega bosta konkurenčna na trgu pametnih naprav in aplikacij zanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.