Za uničen vinograd sedem evrov odškodnine

Foto: Profimedia Denar Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Gasilec v Dalmaciji Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Tino Juric/PIXSELL Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: Tino Juric/PIXSELL Požar na Hrvaškem Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem Foto: 24sata Požar na Hrvaškem Foto: 24sata Požar na Hrvaškem Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL Požar na Hrvaškem
Za uničen vinograd v požaru je dobila sedem evrov odškodnine. Samo prijava škode je bila dražja, pravi.
Oglej si celoten članek

Lani so poplave in požari na v Dalmaciji povzročili za skoraj pol milijarde evrov škode, vlada je za nadomestila namenila približno enajst milijonov evrov. Zdaj so izplačali prve odškodnine za škodo, ki so jo lani v Dalmaciji povzročili požari in poplave, poroča HRT.

Iz evropskih skladov naj bi bilo izplačanih 20 milijonov evrov, vlada pa je že začela izplačevati škodo, ki jo bo poravnala iz proračuna.

Milica Kosović iz Kistanja je za obnovo uničenega vinograda, v katerem je imela 1500 trt, dobila sedem evrov odškodnine. "Več sem plačala za papirje, ki sem jih potrebovala za prijavo škode," je povedala in dejala, da odškodnine ne misli vzeti. "Tega ne potrebujem. Hvala državi, da mi je namenila to veliko pomoč in hvala, da se rogajo revežem," je povedala.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem

Podoben primer je v sosednjem Skradinu. Mišu Vojnoviću je zgorelo 40 stoletnih oljk. "Dobili smo okrog 33 evrov, to je približno pet odstotkov od nastale škode," je povedal. 

Za škodo je šibeniška županija dobila manj kot sto tisoč evrov, občina Kistanje, ki so jo opustošili požari, pa je dobila nakazanih 134 evrov, poroča HRT.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell Požar na Hrvaškem

Država je izplačala znesek, ki ga je lahko, 11 milijonov evrov ni malo, je zadevo komentiral minister Tomislav Tolušić in dodal, da računajo še na izplačila iz evropskih skladov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:58 5. Marec 2018.

    Se pravi država je pobrala evropska sredstva, in drobiž potalala ljudem, ki so imeli škodo. Osnovo pa so zase pobrali. …

  • ode
    11:00 5. Marec 2018.

    Kdor ima v lasti vinograd z 1500 trtami ni revež. Sem spada še zidanica ali hiša. Verjetno ta vinograd ni …

  • 09:37 5. Marec 2018.

    Narod si bo pisal sodbo sam ! Tudi Hrvati .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.