Za vse kriv neroden kopilot

Foto: Žurnal24
Za incident, ki je maja skoraj povzročil strmoglavljenje letala družbe Air India Express, je kriv neroden kopilot. Pri nastavljanju svojega sedeža je nehote kontrolno ročico potisnil naprej in zgrabila ga je panika.
Oglej si celoten članek

Letalo vrste boeing 737 s 113 potniki na krovu je bilo na poti iz Dubaja v Pune na zahodu Indije, ko je zaradi kopilotove nerodnosti skoraj strmoglavilo.

25-letnega kopilota je, potem ko je ugotovil, da je nehote potisnil kontrolno ročico naprej, zgrabila tako huda panika, da pilotu, ki si je vzel odmor za odhod na stranišče, ni uspel odpreti vrat pilotske kabine, prav tako pa ni bil nikakor sposoben obvladati letala.

Hitra izguba višine in panika
Letalo je medtem začelo hitro izgubljati višino, 39-letnemu pilotu pa se je v kabino uspelo prebiti šele z uporabo posebne kode za izredne razmere. Preden je pilotu uspelo obvladati kopilota in letalo, se je to spustilo za skupno 2000 metrov.

Poročilo agencije za civilno letalstvo je še ugotovilo, da kopilot "očitno ni imel pojma", kako ravnati v takšnih razmerah, saj je v pilotski kabini "vladala popolna zmeda", potniki pa so bili medtem "čisto iz sebe in so glasno vpili".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.