Za zrušenje kriv zemeljski plaz

Foto: Žurnal24 Zemeljski plaz naj bi premaknil objekt.
Po prvih podatkih naj bi bil za zrušenje novejše šestnadstropne stanovanjske stavbe na Norveškem kriv zemeljski plaz. Pet ljudi še vedno iščejo.
Oglej si celoten članek
"Vedeli smo, da je prišlo do zemeljskega plazu, vendar pa je težko reči, ali je plaz neposreden ali posreden vzrok za zrušenje," je dejal predstavnik policije Magne Tjoennoey. Upanje, da so pod ruševinami preživeli, je majhno.

Stanovanjsko stavbo, ki je bila zgrajena ob hribu, je zemeljski plaz premaknil za več metrov. V spodnjih nadstropjih se je razširil ogenj, ki je oviral reševalce. "Reševalci trenutno niso v stavbi, ki se je sesedla," je še povedal Tjoennoey. Zaradi drugega zemeljskega plazu in velike nevarnosti uhajanja plina je policija evakuirala tudi več sosednjih stavb.

Tjoennoey je dejal, da je bilo v stavbi v trenutku nesreče najverjetneje okoli 20 ljudi. Petnajst ranjencev so že odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, medtem ko nadaljujejo z iskanjem pogrešanih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.