Svet
3 ogledov

Za zrušenje kriv zemeljski plaz

Zemeljski plaz naj bi premaknil objekt. Žurnal24 main
Po prvih podatkih naj bi bil za zrušenje novejše šestnadstropne stanovanjske stavbe na Norveškem kriv zemeljski plaz. Pet ljudi še vedno iščejo.
"Vedeli smo, da je prišlo do zemeljskega plazu, vendar pa je težko reči, ali je plaz neposreden ali posreden vzrok za zrušenje," je dejal predstavnik policije Magne Tjoennoey. Upanje, da so pod ruševinami preživeli, je majhno.

Stanovanjsko stavbo, ki je bila zgrajena ob hribu, je zemeljski plaz premaknil za več metrov. V spodnjih nadstropjih se je razširil ogenj, ki je oviral reševalce. "Reševalci trenutno niso v stavbi, ki se je sesedla," je še povedal Tjoennoey. Zaradi drugega zemeljskega plazu in velike nevarnosti uhajanja plina je policija evakuirala tudi več sosednjih stavb.

Tjoennoey je dejal, da je bilo v stavbi v trenutku nesreče najverjetneje okoli 20 ljudi. Petnajst ranjencev so že odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, medtem ko nadaljujejo z iskanjem pogrešanih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.