Zabeležen nov temperaturni rekord

Foto: Profimedia
Temperature v Španiji so se zaradi vročinskega vala v Sredozemlju povzpele nad 47 stopinj Celzija, kar je nov rekord v državi.
Oglej si celoten članek

V občini Montoro v Andaluziji na jugu Španije so v soboto po podatkih vremenske službe Aemet ob 17.10 izmerili nov temperaturni rekord, in sicer 47,2 stopinje Celzija. Najvišja zabeležena temperatura v državi, ki jo je sobotni rekord presegel, je bila pred tem izmerjena v mestu Cordoba 13. julija 2017 in je znašala 46,9 stopinje.

Peklensko vročino so konec tedna zabeležili tudi v severovzhodnem mestu Zaragoza, kjer se je živo srebro povzpelo na 43,2 stopinje, in v prestolnici Madrid, kjer so izmerili 41 stopinj Celzija. Na priljubljenem letoviškem otoku Majorca so se temperature v nekaterih vaseh v notranjosti otoka povzpele nad 40 stopinj, podobne temperature so zabeležili tudi na Kanarskih otokih.

Slovenija Vreme: V teh krajih že danes nevihte s točo

Prihodnji teden naj bi se temperature v Španiji nekoliko znižale. Vremenoslovci so v Madridu za torek napovedali "le" 33 stopinj.

Čeprav je tveganje gozdnih požarov izjemno visoko, se je Španija letos večjim požarom uspešno izognila. V Kataloniji so pristojne oblasti zaradi požarne ogroženosti sicer prepovedale vstop v gozdove.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.