Slovenija
91725 ogledov

Vreme: V teh krajih že danes nevihte s točo

Vreme: Najhujše je narava prihranila za konec Profimedia
Danes bo večji del dneva sončno in vroče najvišje dnevne temperature bodo med 31 in 36 °C. Najbolj vroče bo na Goriškem in ponekod na jugovzhodu Slovenije.

"Popoldan bodo v Avstriji nastajale plohe in nevihte, ki se bodo pozno popoldan in zvečer razširile nad severno Slovenijo. Ob nevihtah bodo v severni Sloveniji možni nalivi in močnejši sunki nevihtnega piša. Ni izključena tudi manjša toča. Predvsem na območju Alp se bo nevihtno dogajanje zavleklo tudi v noč," napoveduje spletni portal neurje.si. Drugod po državi neviht danes še ne bo.

Nevihte se bodo z zmerno hitrostjo premikale od severozahoda proti jugovzhodu. Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

Agencija za okolje je za severni del države od 15. ure naprej razglasila rumeni alarm, kar pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel, sicer pa zaradi vročine za večino države velja oranžni alarm.

Jutri proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo do torka zjutraj prehodno zajele večji del države in v torek čez dan od severa ponehale. Osvežilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

V sredo kaže na večinoma sončno vreme, ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.