Začasno odprti

Foto: Reuters Posledice finančne blokade Foto: Reuters Posledice finančne blokade Foto: Reuters Posledice finančne blokade Foto: Reuters Posledice finančne blokade Foto: Reuters Posledice finančne blokade Foto: Reuters Posledice finančne blokade Foto: Reuters Posledice finančne blokade
Kljub finančni blokadi bo spet mogoče obiskati nekatere turistične znamenitosti.
Oglej si celoten članek

Predstavniki ameriških zveznih oblasti so v petek sporočili, da so z guvernerji zveznih držav Arizone, New Yorka, Kolorada, Utaha in Južne Dakote dosegli dogovor o vnovičnem začasnem odprtju nekaterih največjih znamenitostih. Med njimi je več narodnih parkov, kot sta Grand Canyon in Rocky Mountains, spominski park Mount Rushmore, pa tudi newyorški Kip svobode.

Gre le za nekaj od skupno več kot 400 znamenitosti, ki so pod upraviteljstvom zvezne vlade in so bile zaradi nezmožnosti dogovora o proračunu med republikanci in demokrati prisiljene zapreti svoja vrata.

V skladu z doseženim dogovorom bodo omenjene zvezne države začasno financirale stroške delovanja teh znamenitosti, ki na leto privabijo na milijone obiskovalcev.

Večina narodnih parkov in spomenikov je svoja vrata odprla ta konec tedna.

Alkatraz še naprej zaprt

Nekatere druge znamenitosti, med njimi narodni park Yosemite in nekdanji zloglasni zapor Alkatraz v državi Kaliforniji, ostajata še naprej zaprta

Ameriške narodne parke na leto obišče okoli 280 milijonov obiskovalcev.

Konkretne posledice finančne zapore v vsakdanjem življenju si oglejte tudi v fotogaleriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.