Svet
5 ogledov

Začasno odprti

Posledice finančne blokade
1/7
Reuters
Kljub finančni blokadi bo spet mogoče obiskati nekatere turistične znamenitosti.

Predstavniki ameriških zveznih oblasti so v petek sporočili, da so z guvernerji zveznih držav Arizone, New Yorka, Kolorada, Utaha in Južne Dakote dosegli dogovor o vnovičnem začasnem odprtju nekaterih največjih znamenitostih. Med njimi je več narodnih parkov, kot sta Grand Canyon in Rocky Mountains, spominski park Mount Rushmore, pa tudi newyorški Kip svobode.

Gre le za nekaj od skupno več kot 400 znamenitosti, ki so pod upraviteljstvom zvezne vlade in so bile zaradi nezmožnosti dogovora o proračunu med republikanci in demokrati prisiljene zapreti svoja vrata.

V skladu z doseženim dogovorom bodo omenjene zvezne države začasno financirale stroške delovanja teh znamenitosti, ki na leto privabijo na milijone obiskovalcev.

Večina narodnih parkov in spomenikov je svoja vrata odprla ta konec tedna.

Alkatraz še naprej zaprt

Nekatere druge znamenitosti, med njimi narodni park Yosemite in nekdanji zloglasni zapor Alkatraz v državi Kaliforniji, ostajata še naprej zaprta

Ameriške narodne parke na leto obišče okoli 280 milijonov obiskovalcev.

Konkretne posledice finančne zapore v vsakdanjem življenju si oglejte tudi v fotogaleriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.