Zagorelo na križarki

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V požaru, ki je danes zajel križarko Azamara Quest ob južni obali Filipinov, je bilo poškodovanih pet članov posadke, od tega eden huje.
Oglej si celoten članek

Na krovu ladje je bilo približno tisoč ljudi, med njimi približno 600 evropskih in ameriških turistov, požar pa so že uspeli pogasiti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Križarka Azamara Quest je bila na 17-dnevnem križarjenju iz Hongkonga v Singapur, ko jo je v bližini filipinsko-malezijske meje zajel požar, ki je uničil motorje na ladji.

Motor je izbruhnil v strojnici, pri gašenju pa je pet članov ladijskega osebja utrpelo poškodbe zaradi vdihavanja dima. V času nesreče je bilo na ladji sicer 590 potnikov in 411 članov posadke. Po navedbah lastnice ladje, družbe Azamara Club Cruises, potniki v požaru niso bili poškodovani.

Pomoč že prihaja

Na pomoč poškodovani ladji, ki se trenutno nahaja približno 140 kilometrov jugozahodno od filipinskega rta Tubbataha, že hitita dve plovili filipinske obalne straže in ena patruljna ladja, inženirji na krovu ladje pa skušajo sanirati nastalo škodo.

Družba Azamara Club Cruises je del družbe Royal Caribbean Cruises Ltd., največjega konkurenta znanega ponudnika križarjenj Carnival, ki je nazadnje na strani časopisov prišel zaradi nesreče križarke Costa Concordia. Ta je januarja nasedla ob italijanski obali, pri čemer je umrlo 32 oseb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.