Svet
3 ogledov

Zagorelo na križarki

Križarka Reuters
V požaru, ki je danes zajel križarko Azamara Quest ob južni obali Filipinov, je bilo poškodovanih pet članov posadke, od tega eden huje.

Na krovu ladje je bilo približno tisoč ljudi, med njimi približno 600 evropskih in ameriških turistov, požar pa so že uspeli pogasiti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Križarka Azamara Quest je bila na 17-dnevnem križarjenju iz Hongkonga v Singapur, ko jo je v bližini filipinsko-malezijske meje zajel požar, ki je uničil motorje na ladji.

Motor je izbruhnil v strojnici, pri gašenju pa je pet članov ladijskega osebja utrpelo poškodbe zaradi vdihavanja dima. V času nesreče je bilo na ladji sicer 590 potnikov in 411 članov posadke. Po navedbah lastnice ladje, družbe Azamara Club Cruises, potniki v požaru niso bili poškodovani.

Pomoč že prihaja

Na pomoč poškodovani ladji, ki se trenutno nahaja približno 140 kilometrov jugozahodno od filipinskega rta Tubbataha, že hitita dve plovili filipinske obalne straže in ena patruljna ladja, inženirji na krovu ladje pa skušajo sanirati nastalo škodo.

Družba Azamara Club Cruises je del družbe Royal Caribbean Cruises Ltd., največjega konkurenta znanega ponudnika križarjenj Carnival, ki je nazadnje na strani časopisov prišel zaradi nesreče križarke Costa Concordia. Ta je januarja nasedla ob italijanski obali, pri čemer je umrlo 32 oseb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.