Zahtevajo Bandićev odstop

Foto: Žurnal24 (Foto: Goran Mehkek / Cropix)
Glede vprašanja gradenj na Varšavski ulici v Zagrebu, kjer je v četrtek prišlo do množičnih demonstracij, se je prvič oglasil tudi župan Bandić. Mestna skupščina zahteva njegov odstop.
Oglej si celoten članek

V neformalnem pogovoru z novinarji v lokalu blizu mestne skupščine je zagrebški župan Bandić glede gradenj na Varšavski ulici povedal, da ima zvezane roke: "Del ne morem prekiniti, ker nisem sprejel odločitve o njih. Skupščina jo je, jaz jo le izvajam. Odločitve ne morem niti umakniti niti spremeniti,“ je poudaril.

Mestna skupščina v Zagrebu je na današnji izredni seji zahtevala Bandićev odstop. Ta je na to povedal, da bo spoštoval sklepe skupščine, vendar da se bo kot župan branil. Skupščina je med drugim zahtevala tudi prekinitev del na Varšavski ulici.

Na vprašanje, zakaj se ne izvaja odločitev, sprejeta marca, ko je mestna skupščina izglasovala moratorij na nadaljevanje del na Varšavski ulici, je Bandić povedal, da je bilo to zgolj priporočilo, on pa izvaja sprejete odločitve.

Novinarji so ga še vprašali, če je strahopetec, na kar je odgovoril: "Bravo.“ Na vprašanje, če nima ničesar za povedati o dejstvu, da je bilo v četrtek prijetega "pol mesta“, je Bandić odvrnil, da na takšne provokacije ne bo odgovarjal.

Proti posegom na Varšavski ulici so različna civilna združenja v Zagrebu zbrala 55 tisoč podpisov, na kar je Bandić povedal, da je "legalist in legitimist ter prvi človek izvršne oblasti, zaradi česar je dolžan izvajati sprejete odločitve, kar tudi počne“. "Ne bom podlegel jogurt revoluciji niti včerajšnjim nasprotnikom, ki tokrat vodijo bitko zoper mene pod krinko javnega interesa," je še povedal.

Na vprašanje, kdo lahko zaustavi dela na Varšavski, če jih ne more on, Bandić odgovarja: "Vem, kdo ne more, torej jaz ne morem,“ je povedal, na vprašanje, če bi zaustavil dela, če bi lahko, pa ni želel odgovarjati.

Govora je bilo tudi o odhodu z oblasti: "Če sta spoštovanje protokola in izvajanje odločitev razlog za odstop, ga bom podal,“ je povedal zagrebški župan in dodal, da ni "bojevnik, pač pa tekač na dolge proge“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.