Zajeti rudarji prosijo za pomoč

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V rudniku ujeti čilski rudarji, ki so v jami že 19. dan, so se danes pogovarjali s predsednikom države Sebastianom Pinerom. Prosili so ga, naj jim država ne obrne hrbta.
Oglej si celoten članek

Že včeraj smo poročali, da naj bi reševanje zajetih rudarjev trajalo vse do božiča, česar jim po zadnjih informacijah še vedno niso sporočili. Reševalne ekipe se namreč bojijo, da bi informacija porušila njihovo duševno stabilnost.

"Upamo, da bo vsa država vložila potreben napor, da bi nas uspeli rešiti iz tega pekla," je v telefonskem pogovoru s predsednikom povedal Luis Urzua, vodja zajetih rudarjev.

Po predvidevanjih reševalnih ekip in oblasti bodo potrebni vsaj trije ali štirje meseci, da zvrtajo nov predor in rešijo rudarje, ki so v rudniku San Jose na severu države zajeti 700 metrov pod zemljo. Predsednik naj bi rudarjem zagotovil, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da jih iz jame rešijo čim prej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.