Svet
28 ogledov

Zajeti rudarji prosijo za pomoč

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V rudniku ujeti čilski rudarji, ki so v jami že 19. dan, so se danes pogovarjali s predsednikom države Sebastianom Pinerom. Prosili so ga, naj jim država ne obrne hrbta.

Že včeraj smo poročali, da naj bi reševanje zajetih rudarjev trajalo vse do božiča, česar jim po zadnjih informacijah še vedno niso sporočili. Reševalne ekipe se namreč bojijo, da bi informacija porušila njihovo duševno stabilnost.

"Upamo, da bo vsa država vložila potreben napor, da bi nas uspeli rešiti iz tega pekla," je v telefonskem pogovoru s predsednikom povedal Luis Urzua, vodja zajetih rudarjev.

Po predvidevanjih reševalnih ekip in oblasti bodo potrebni vsaj trije ali štirje meseci, da zvrtajo nov predor in rešijo rudarje, ki so v rudniku San Jose na severu države zajeti 700 metrov pod zemljo. Predsednik naj bi rudarjem zagotovil, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da jih iz jame rešijo čim prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.