Zaključni govori v primeru Karadžić

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ponedeljek se bosta na procesu proti Karadžiću začela zaključna govora obrambe in tožilstva. Slednje za vojnega zločinca zahteva dosmrtni zapor.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek se začenjajo zaključni govori v primeru zoper Radovana Karadžića na Haaškem mednarodnem sodišču za vojne zločine. Tožilstvo za Karadžića zahteva dosmrtni zapor: "To bi bila edina pravična kazen. Pod Karadžićevim poveljstvom so njegovi podrejeni in tisti, ki so sodelovali z njim, izganjali, ubijali, mučili in drugače zlorabljali na stotisoče Bošnjakov in Hrvatov," so zapisali tožilci v dokumentu, ki so ga javnosti predstavili v petek.

Agencija Reuters je medtem pred nadaljevanjem sojenja objavila Karadžičevo biografijo in video z nizom posnetkov od Karadžićevih političnih začetkov do sojenja za vojne zločine in genocid na Haaškem sodišču.

Med posnetki je tudi njegov znani govor v bosanskohercegovskem parlamentu med razpravo o neodvisnosti Bosne in Hercegovine, ko je Karadžić napovedal krvavo vojno. "Ne mislite, da ne boste popeljali BiH v pekel, muslimanski narod pa morda tudi v izginotje. Muslimanski narod se v primeru vojne tukaj ne more ubraniti," je takrat napovedal obtoženi vojnih zločinov.

Predstavitev zaključnih argumentov bi lahko trajala več dni, medtem ko je sodbo prvostopenjskega organa pričakovati šele prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:09 30. September 2014.

    ta človek pa je dosegel sanjsko penzijo.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.