Žalil državne uslužbence, kazen je boleča

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
43-letnik si z objavo na družabnem omrežju gotovo ni niti v sanjah predstavljal, kaj bo sledilo.
Oglej si celoten članek

Sodišče v ruskem Sankt Peterburgu je 43-letnega moškega obsodilo na dve leti zapora zato, ker je užalil visoko pozicionirane državne uslužbence, poroča agencija AFP.

Vladimir Timošenko je na popularni ruski mreži VKontakte objavil status, ki "vsebuje žaljive in ponižujoče vsebine zoper visoko pozicionirane državnike," je ugotovilo sodišče.

Timošenko je sicer status objavil med prestajanje druge, 6-letne zaporne kazni. Zakaj je prestajal to kazen, agencija ne navaja.

Status je omenjena mreža medtem že umaknila, Rus pa je - po poročanju agencije AFP - sodržavljane pozival, da vstanejo proti "neljudskemu režimu".

Tudi sicer zaporne kazni zaradi objav na spletnih omrežjih v Rusiji niso neobičajne. V lanskem letu je bil med drugim ravno tako na 2-letno zaporno kazen obsojen Rus, ki je kritiziral rusko bombandiranje ciljev v Siriji, po drugi strani pa je nek drug moški dobil kazen zapora v dolžini dve leti in tri mesece, ker je delil proukrajinske vsebine.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:00 28. November 2017.

    Značilno za države ,kjer je svobodo govora zamenja svoboda razmišljanja.

  • 09:21 28. November 2017.

    Visoko pozicionirani državni uslužbenci v Sloveniji načeloma končajo na Dobu, je brezpredmetno da jih spoštujemo itak se zrinejo v vrh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.