Zaplesali v Auschwitzu

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Avstralska umetnica Jane Korman je požela val obtožb, ko je posnela svojega očeta, ki je preživel grozote holokavsta, kako poje in pleše v različnih taboriščih.
Oglej si celoten članek

Kormanova, tudi sama je po rodu Židinja, je svojega 89-letnega očeta in tri sinove posnela med petjem in plesanjem na skladbo Glorie Gaynor I Will Survive (Preživela bom, op. p.) po različnih taboriščih na Poljskem, piše Daily Telegraph. Na seznamu so se znašli zloglasni Auschwitz, Theresienstadt in Dachau.

Čeprav je Kormanova pojasnila, da je posnetek mišljen kot proslava življenja, je video sprožil ogorčene odzive preživelih v holokavstu. Eden izmed njih je tudi 86-letni Kamil Cwiok, katerega družino so v plinskih celicah ubili nacisti. "Ne razumem, kako ta posnetek izkazuje spoštovanje milijonom, ki niso preživeli, in tistim, ki so. Po mojem mnenju zmanjšuje grozote, ki so se tam zgodile," pravi Cwiok.

Posnetek so odkrile tudi neonacistične organizacije. Eden izmed komentarjev pod videom se glasi: "Poglejte, Židje še vedno plešejo po vseh kotih. Nismo še končali z njimi, pokončali jih bomo v naslednjem holokavstu."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.