Svet
12 ogledov

Zaplesali v Auschwitzu

1/2
Žurnal24 main
Avstralska umetnica Jane Korman je požela val obtožb, ko je posnela svojega očeta, ki je preživel grozote holokavsta, kako poje in pleše v različnih taboriščih.

Kormanova, tudi sama je po rodu Židinja, je svojega 89-letnega očeta in tri sinove posnela med petjem in plesanjem na skladbo Glorie Gaynor I Will Survive (Preživela bom, op. p.) po različnih taboriščih na Poljskem, piše Daily Telegraph. Na seznamu so se znašli zloglasni Auschwitz, Theresienstadt in Dachau.

Čeprav je Kormanova pojasnila, da je posnetek mišljen kot proslava življenja, je video sprožil ogorčene odzive preživelih v holokavstu. Eden izmed njih je tudi 86-letni Kamil Cwiok, katerega družino so v plinskih celicah ubili nacisti. "Ne razumem, kako ta posnetek izkazuje spoštovanje milijonom, ki niso preživeli, in tistim, ki so. Po mojem mnenju zmanjšuje grozote, ki so se tam zgodile," pravi Cwiok.

Posnetek so odkrile tudi neonacistične organizacije. Eden izmed komentarjev pod videom se glasi: "Poglejte, Židje še vedno plešejo po vseh kotih. Nismo še končali z njimi, pokončali jih bomo v naslednjem holokavstu."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.