Zaporniški luksuz v Haagu

Foto: Reuters Haag Zapor Foto: Reuters Haag Zapor Foto: Reuters Haag Zapor Foto: Reuters Haag Zapor Foto: Reuters Haag Zapor Foto: Reuters Haag Zapor Foto: Reuters Haag Zapor
Igrišče za tenis in košarko, fitnes, prostor za slikanje, televizija, a nič interneta. Pogled v notranjost haaškega zapora.
Oglej si celoten članek

Uprava zapora v Scheveningenu je v notranjost zapora spustila Reutersovega fotografa in pokazala, kako živijo zaporniki. Obtoženi vojnih zločinov na tleh nekdanje Jugoslavije bivajo v enem najbolj razkošnih zaporov.

Upravnik zapora David Kennedy je ponosen, da niti enega od prej zakletih sovražnikov ni bilo treba poslati v samico. V vseh teh letih naj bi prišlo do manjših incidentov, ki se niso razvili v kaj večjega.

Zaporniki se v zaporu ukvarjajo z najrazličnejšimi dejavnostmi. Najpogosteje gre za športno udejstvovanje, slikanje, glasbo ali kuhanje. Na teniških igriščih naj bi se najbolj izkazal Ante Gotovina.

Na voljo imajo tudi telefon, pri čemer račun ne sme preseči 30 evrov na mesec. Izkoristijo lahko tudi možnost dostave hrane in gledanja televizije. Edina omejitev je pri uporabi interneta, saj le-ta ni dovoljena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.