Svet
72 ogledov

Zaporniški luksuz v Haagu

Haag Zapor
1/7
Reuters
Igrišče za tenis in košarko, fitnes, prostor za slikanje, televizija, a nič interneta. Pogled v notranjost haaškega zapora.

Uprava zapora v Scheveningenu je v notranjost zapora spustila Reutersovega fotografa in pokazala, kako živijo zaporniki. Obtoženi vojnih zločinov na tleh nekdanje Jugoslavije bivajo v enem najbolj razkošnih zaporov.

Upravnik zapora David Kennedy je ponosen, da niti enega od prej zakletih sovražnikov ni bilo treba poslati v samico. V vseh teh letih naj bi prišlo do manjših incidentov, ki se niso razvili v kaj večjega.

Zaporniki se v zaporu ukvarjajo z najrazličnejšimi dejavnostmi. Najpogosteje gre za športno udejstvovanje, slikanje, glasbo ali kuhanje. Na teniških igriščih naj bi se najbolj izkazal Ante Gotovina.

Na voljo imajo tudi telefon, pri čemer račun ne sme preseči 30 evrov na mesec. Izkoristijo lahko tudi možnost dostave hrane in gledanja televizije. Edina omejitev je pri uporabi interneta, saj le-ta ni dovoljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.