Zapravil denar in morda še prostost

Foto: Žurnal24 Kaj bi naredili vi, če bi na račun nepričakovano prejeli 2 milijona evrov? Sodel
Newyorška policija je aretirala moškega zaradi velike tatvine, ker ta ni prijavil bančne napake, ko je na svoj račun pomotoma prejel dva milijona dolarjev.
Oglej si celoten članek

48-letni Benjamin Lovell se po aretaciji zaradi uporabe ˝podarjenih˝ dveh milijonov dolarjev, ki jih je dvignil iz bančnega računa, odprtega na njegovo ime, zagovarja za nedolžnega. Slednji račun namreč pripada direktorju financ ameriškega podjetja Woodlawn Trustees, ki ima enako ime kot obdolženi 48-letnik.

Iz 800$ na 2.000.800$
Benjamin je imel pred bančno napako na računu le 800 dolarjev, ko pa je prišel pred bančni okenček banke Commerce bank, pa mu je blagajnik dejal, da lahko dvigne do pet milijonov dolarjev gotovine. Po besedah zagovornika banke je ˝srečni˝ Newyorčan nato še v istem dnevu opravil nekaj transakcij, kljub temu, da se je zavedal, da denar ni njegov. Denar je tako porabil za nakup nakita za svoje dekle, del pa ga je tudi investiral v delniške papirje.

Zaradi uporabe tujega denarja mora Lovell, če želi ostati na prostosti, plačati tri milijone dolarjev varščine. Če pa bo obsojen, lahko za rešetkami odsedi kar 25 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.