Svet
2 ogledov

Zapravil denar in morda še prostost

Kaj bi naredili vi, če bi na račun nepričakovano prejeli 2 milijona evrov? Sodel Žurnal24 main
Newyorška policija je aretirala moškega zaradi velike tatvine, ker ta ni prijavil bančne napake, ko je na svoj račun pomotoma prejel dva milijona dolarjev.

48-letni Benjamin Lovell se po aretaciji zaradi uporabe ˝podarjenih˝ dveh milijonov dolarjev, ki jih je dvignil iz bančnega računa, odprtega na njegovo ime, zagovarja za nedolžnega. Slednji račun namreč pripada direktorju financ ameriškega podjetja Woodlawn Trustees, ki ima enako ime kot obdolženi 48-letnik.

Iz 800$ na 2.000.800$
Benjamin je imel pred bančno napako na računu le 800 dolarjev, ko pa je prišel pred bančni okenček banke Commerce bank, pa mu je blagajnik dejal, da lahko dvigne do pet milijonov dolarjev gotovine. Po besedah zagovornika banke je ˝srečni˝ Newyorčan nato še v istem dnevu opravil nekaj transakcij, kljub temu, da se je zavedal, da denar ni njegov. Denar je tako porabil za nakup nakita za svoje dekle, del pa ga je tudi investiral v delniške papirje.

Zaradi uporabe tujega denarja mora Lovell, če želi ostati na prostosti, plačati tri milijone dolarjev varščine. Če pa bo obsojen, lahko za rešetkami odsedi kar 25 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.