"Zaprite meje za en dan"

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Vsem, ki razmišljajo o izstopu iz EU, luksemburški premier predlaga, naj za en dan zaprejo svoje meje.
Oglej si celoten članek

Luksemburški premier Xavier Bettel je prepričan, da bi bil že en dan dovolj, da bi se državljani EU zavedli vrednosti prostega prehajanja mej. "Če bi samo za en dan zaprli meje, bi ljudje videli, kaj pomeni čakati dve uri za vstop v Španijo ali Italijo, povsod iti čez kontrole in imeti še celo vrsto omejitev," pravi Bettel. "En dan, da bi ljudje videli, kako je biti izven Evrope."

Po britanskem izstopu so tudi druge države glasno začele razpravljati o prednostih in slabostih enotnega prostora. Voditelji EU naj bi prihodnji teden razpravljali o tem, kako ponovno vzbuditi pozitivne občutke glede EU. 

Ob tem se je Battel obregnil ob britansko postopanje v zvezi s sprožitvijo 50. člena Lizbonske pogodbe. Sodeč po zadnjih britanskih napovedih, naj bi do tega prišlo do konca marca 2017. Bettel je prepričan, da Britanci stremijo k dogovoru, ki bi jim omogočal koriščenje nekaterih ugodnosti, ki so jim na voljo sedaj, in hkrati uživati v prednostih življenja izven EU. "Nismo Facebook in nimamo možnosti izbire statusa 'Zapleteno je'," je bil jasen Bettel. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.