Zaradi gejevskega prizora zavrnili veleposlanika

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vatikan naj bi bolgarsko izbiro za veleposlanika zavrnil, ker je ta v eni svojih knjig nazorno opisal homoseksualni spolni odnos.
Oglej si celoten članek

Bolgarija je za veleposlanika v Vatikanu izbrala z Italijanko poročenega in italijansko govorečega odvetnika Kirila Maritchkova.

Odločitev pa je vseeno vznemirila Vatikan, saj je Maritchkov v enem od svojih romanov nazorno opisal spolni odnos med mladim prostitutkom in italijanskim moškim, poroča britanski The Independent.

Odziv na prizor zaostril odnose

Na sporni izsek naj bi opozoril bolgarski nadškof Janusz Bolonek. Knjiga je pred leti sicer prišla med finaliste za knjigo leta v Bolgariji. Odnosi med Vatikanom in Bolgarijo so se po poročanju tamkajšnjih medijev zaradi spora zelo ohladili, saj naj se država svoji izbiri ne bi želela odreči.

V Bolgariji je večinska religija pravoslavje, rimskokatoliki pa predstavljajo le slab odstotek prebivalstva.

"Preden nekdo postane veleposlanik, je normalno, da obe državi dosežeta soglasje glede kandidata," je za The Independent povedal vatikanski predstavnik za stike z javnostmi Federico Lombardi. "Sprejeti ga mora država gostiteljica. V tem primeru do dogovora ni prišlo," je še povedal Lombardi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:15 8. Avgust 2012.

    To so naredili z dobrim razlogom, duhovščina nebi mogla funkcionirati "normalno" ker je ta prizor v knjigi tako travmatičen za …

  • 08:11 8. Avgust 2012.

    Pa kaj se Vatikan fine dela pol pa iz korita žre, še prej si pa vsi tam parkle umijejo!<br />Ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.