Svet
16 ogledov

Zaradi gejevskega prizora zavrnili veleposlanika

Vatikan Shutterstock
Vatikan naj bi bolgarsko izbiro za veleposlanika zavrnil, ker je ta v eni svojih knjig nazorno opisal homoseksualni spolni odnos.

Bolgarija je za veleposlanika v Vatikanu izbrala z Italijanko poročenega in italijansko govorečega odvetnika Kirila Maritchkova.

Odločitev pa je vseeno vznemirila Vatikan, saj je Maritchkov v enem od svojih romanov nazorno opisal spolni odnos med mladim prostitutkom in italijanskim moškim, poroča britanski The Independent.

Odziv na prizor zaostril odnose

Na sporni izsek naj bi opozoril bolgarski nadškof Janusz Bolonek. Knjiga je pred leti sicer prišla med finaliste za knjigo leta v Bolgariji. Odnosi med Vatikanom in Bolgarijo so se po poročanju tamkajšnjih medijev zaradi spora zelo ohladili, saj naj se država svoji izbiri ne bi želela odreči.

V Bolgariji je večinska religija pravoslavje, rimskokatoliki pa predstavljajo le slab odstotek prebivalstva.

"Preden nekdo postane veleposlanik, je normalno, da obe državi dosežeta soglasje glede kandidata," je za The Independent povedal vatikanski predstavnik za stike z javnostmi Federico Lombardi. "Sprejeti ga mora država gostiteljica. V tem primeru do dogovora ni prišlo," je še povedal Lombardi.

Komentarjev 2
  • ghz891 10:15 08.avgust 2012.

    To so naredili z dobrim razlogom, duhovščina nebi mogla funkcionirati "normalno" ker je ta prizor v knjigi tako travmatičen za njih, in bi jih popolnoma paraliziral pri sprejemanju odločitev, saj je tako grozovito v nasprotju z njihovimi homofobnimi idejami.

  • mr_izi 08:11 08.avgust 2012.

    Pa kaj se Vatikan fine dela pol pa iz korita žre, še prej si pa vsi tam parkle umijejo!Ko pa župniki male dečke posiljujejo, pretepajo , pa še drugo, pa nič ni. Takrat se pa vatikan lepo elegantno dela ...prikaži več TOŠO!tale (in ostale vere) so nekaj tisoč letno nategovanje in manipuliranje.