Zaradi grožnje z bombami evakuirali več tisoč ljudi

Foto: Profimedia
Evakuirali so več kot 30 nakupovalnih središč, železniških postaj, tudi univerze.
Oglej si celoten članek

Moskovske oblasti so skoraj istočasno prejele več klicev, v katerih so neznanci sporočili, da so v mestu podtaknjene bombe. Te naj bi bile v več kot 30 nakupovalnih centrih, na železniških postajah in v izobraževalnih ustanovah. 

Oblasti so nemudoma ukazale evakuacijo več kot 20.000 ljudi. Do tega trenutka niso našli še nobene bombe. Na delu so pripadniki posebne policije in policisti s psi, ki pregledujejo stavbe.

"Očitno gre za primer telefonskega terorizma, a moramo preveriti verodostojnost sporočil," je za agencijo Tass dejal vir iz reševalnih služb. Klice naj bi začeli prejemati istočasno in naj bi se nadaljevali tudi v času, ko so evakuacije že stekle. 

Agencija RIA poroča, da naj bi Rusijo v zadnjem tednu zajel val lažnih groženj z bombami. V torek so tako v 22 ruskih mestih evakuirali več kot 45.000 ljudi. Številni klici naj bi prišli iz Ukrajine. 

Ruska zakonodaja predvideva zaporne kazni do pet let v primeru lažnih groženj. V teku je več preiskav. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.