Svet
174 ogledov

Zaradi grožnje z bombami evakuirali več tisoč ljudi

Moskva bombni preplah
Evakuirali so več kot 30 nakupovalnih središč, železniških postaj, tudi univerze.

Moskovske oblasti so skoraj istočasno prejele več klicev, v katerih so neznanci sporočili, da so v mestu podtaknjene bombe. Te naj bi bile v več kot 30 nakupovalnih centrih, na železniških postajah in v izobraževalnih ustanovah. 

Oblasti so nemudoma ukazale evakuacijo več kot 20.000 ljudi. Do tega trenutka niso našli še nobene bombe. Na delu so pripadniki posebne policije in policisti s psi, ki pregledujejo stavbe.

"Očitno gre za primer telefonskega terorizma, a moramo preveriti verodostojnost sporočil," je za agencijo Tass dejal vir iz reševalnih služb. Klice naj bi začeli prejemati istočasno in naj bi se nadaljevali tudi v času, ko so evakuacije že stekle. 

Agencija RIA poroča, da naj bi Rusijo v zadnjem tednu zajel val lažnih groženj z bombami. V torek so tako v 22 ruskih mestih evakuirali več kot 45.000 ljudi. Številni klici naj bi prišli iz Ukrajine. 

Ruska zakonodaja predvideva zaporne kazni do pet let v primeru lažnih groženj. V teku je več preiskav. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.