Zaradi koronavirusa iz zapora izpustili 54.000 zapornikov

Foto: Epa
Foto: Epa
Iran je v prizadevanjih za zajezitev širjenja novega koronavirusa iz prenatrpanih zaporov začasno izpustil več kot 54.000 zapornikov.
Oglej si celoten članek

Izpustili so tiste zapornike, ki so bili na testu okužbe za virusom sars-cov-2 negativni, so sporočile iranske oblasti

Kot je sporočilo iransko pravosodno ministrstvo, so odobrili začasno izpustitev zapornikom, ki so bili negativni na testu in so plačali varščino, poroča britanski BBC. Izpustili pa ne bodo tistih zapornikov, ki so bili zaradi ogrožanja varnosti obsojeni na več kot pet let zapora.

V Iranu sicer še naprej narašča število smrtnih žrtev novega koronavirusa in okuženih. Zaradi bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, je umrlo 77 ljudi, število okuženih pa se je v primerjavi s ponedeljkom povečalo za 835 na 2336, je danes sporočilo iransko ministrstvo za zdravje.

Po najnovejših podatkih se je z novim koronavirusom po svetu okužilo okoli 92.000 ljudi v več kot 70 državah, več kot 3100 jih je umrlo. Skoraj polovica okuženih je že ozdravela.

Največ smrtnih žrtev je na Kitajskem, in sicer več kot 2900, več kot 80.000 pa se je tam okužilo. Po številu smrtnih žrtev sledi Iran s 77. Močno narašča tudi število okuženih, ki znaša več kot 2300.

Pristojne oblasti v Sloveniji še niso potrdile okužbe s koronavirusom. Opravljenih je bilo 290 testov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:22 3. Marec 2020.

    Evropski beboti, ki sebi pravijo humanisti, so šele po 5 letih ugotovilu, da tile ne prihajajo delat, temveč živeti na …

  • 21:36 3. Marec 2020.

    dodatna pošiljka inženirjev in profesorjev je že na poti =)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.