Slovenija
2360 ogledov

V Sloveniji še brez potrjene okužbe s koronavirusom

Koronavirus - pripravljena soba UKC Maribor UKC Maribor Koronaviru - pripravljena soba UKC Maribor
Do 18. ure v Sloveniji še ni potrjene okužbe s koronavirusom, je zapisano na spletnih straneh vlade. Opravljenih je bilo 290 testov.

Pristojni sicer še naprej opozarjajo, da je pojav prve potrjene okužbe v Sloveniji le še vprašanje časa. Nacionalni inštitut za javno zdravje in pristojni resorji so obenem pripravili natančna navodila za različne ciljne javnosti kako ravnati v primeru suma okužbe z novim koronavirusom in kako se lahko prepreči širjenje nalezljivih bolezni.

Ljudje po vsem svetu so zaradi novega koronovirusa, ki se hitro širi in je zahteval že več kot 3000 smrtnih žrtev, začeli spreminjati navade pri pozdravljanju, na delu, doma in pri verskih obredih, da bi zajezili okužbe. Rokovanje, objeme in poljube ob srečanju sta tako zamenjala pogled v oči in gesta z roko.

Koronavirus - šotora pred UKC Lj V Sloveniji Zdravje Koronavirus: Lokacije v vaši bližini in kaj morate nujno vedeti

Največji izbruh v Evropi je v Italiji, kjer je bilo do zdaj potrjenih 2036 primerov, umrlo je 52 bolnikov, bolezen pa trenutno preboleva 1835 ljudi.

Države ob širjenju novega koronavirusa iščejo rešitve za njegovo zajezitev in vzpostavljajo mehanizme, s katerimi bi preprečili preveliko gospodarsko škodo. Centralni banki v ZDA in Avstraliji sta znižali obrestno mero.

Koronavirus Zdravje Strokovnjak zavrnil očitke o slabih testih: Ste pozabili, kdo dela pri nas?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • migi 10:55 04.marec 2020.

    saj ga ne morejo najti...če pa na dan testirajo 30 do 40 ljudi, drugod pa 10 krat več...pa še mislim,da testerjev ne znajo pravilno uporabljat....ali pa smo najbolj čisti narod na svetu z umivanjem rok in distanco 1,5 od sočloveka.....adijo ...prikaži več pamet.....zdaj je najbolj aktualen JJ ne pa koronavirus!!!!!

Sorodne novice