Šport
179 ogledov

V Švici prepovedali nogomet in hokej

Basel Liga Evropa Epa
Zaradi koronavirusa so danes v Švici za tri tedne odpovedali vse nogometne tekme prve in druge lige. Prav tako pa naslednji teden ne bodo začeli končnice hokejskega prvenstva.

Švicarska nogometna liga je danes sporočila, da je vse tekme prve in druge lige prestavila oziroma bodo prvenstvo prekinili do 23. marca. Takšno odločitev je na današnjem zasedanju sprejelo 20 klubov švicarske lige, ki so se obenem odločili, da ne bodo izkoristili možnosti igranja pred praznimi tribunami.

honda Druga odpoved Šport Koronavirus kroji usodo motociklistov

Tako so začasno odpovedali tekme 25., 26. in 27. kroga, nov termin pa bodo morali poiskati tudi za četrtfinalne pokalne tekme. Za zdaj pa še ni znano, kako bodo rešili vprašanje evropske nogometne tekme, v osmini finala Lige Evropa namreč še igra Basel, njegov tekmec je frankfurtski Eintracht.

V Švici so v zadnjem tednu potrdili 20 pozitivnih izidov testiranj. Švicarska vlada je priporočila, naj prireditelji odpovejo vse dogodke, kjer pričakujejo več kot tisoč ljudi. Med drugimi večjimi dogodki so tako morali odpovedati tudi ženevski avtomobilski salon.

Wengen smuk proga sneženje Alpsko smučanje Šport Kvitfjell potrjen, o Cortini čez nekaj dni

Na športnem področju pa je v Švici žrtev koronavirusa tudi hokejsko prvenstvo. Prestavili so namreč začetek končnice, predvidene za 7. marec. Nov datum je 17. marec, dva dni prej bo vodstvo lige presodilo, ali bo ukrepe podaljšalo. Tudi hokejisti pa so se odločili, da ne bodo igrali tekem brez gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.